Köpvillkor

Allmänt

Bokman.nu säljer nya och begagnade böcker via internet till privatpersoner, företag och offentlig förvaltning i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Även andra länder kan beställa hos oss men bör då kontakta oss först. För att handla hos oss måste du vara myndig.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.


Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK). Betalning i annan valuta accepteras inte.

Enhetsporto, 62 kr, gäller inom Sverige. Leveranser till utlandet gäller annan prislista.

Totalsumman betalas snarast till: Swish Tel. 0730 534 882 eller Bankgiro 5109-9034

Viktigt! Ange OrderID vid betalning Endast förskottsbetalning gäller, boken skall vara betald innan den lämnar lagret

Moms utgår ej. I bokens pris ingår allt utom frakt. Inga dolda tillägg förekommer.


Beställning 

Böcker beställs via internet på vår Bokman.nu hemsida. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post till oss, så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla de titlar du beställt. 


Priser

Priserna på våra varor anges i svenska kronor (SEK). Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering. Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter utan det är endast fraktkostnad som tillkommer


Frakt

Vi har infört så kallad enhetsfrakt för kunder i Sverige som innebär att beställaren betalar endast 62 kronor vid varje beställning oavsett hur många böcker som ingår.. Vi använder oss av följande fraktbolag: Posten upp till 3 kg och Schenker däröver . Önskas en snabbare leverans kontaktas Bokman.nu.

För utlandsfrakter gäller gängse tariffer för respektive land.


Kunduppgifter 

För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen . Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella. 


Bokman.nu lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter. 


Uppgifterna används av Bokman.nu för två ändamål, nämligen för att

– fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.)

– utgöra underlag för information och marknadsföring


Information och marknadsföringsmaterial med stöd av uppgifterna i registret kan överföras till dig via e-post och sms endast av Bokman.nu. Uppgifterna lämnas dock aldrig ut till andra bolag eller instanser för marknadsföring av t.ex. tvivelaktiga produkter.


Betalning

Den övergripande policyn är att varje vara skall vara betald innan den lämnar lagret. D.v.s. att förskottsbetalning gäller. Undantag görs för bibliotek och vissa företag som kan erhålla faktura om det begärs i beställningen. Skulle det visa sig att varan av någon anledning inte kan levereras så skickas all betalning tillbaka till beställaren.

Betalning sker i första hand med Swish i andra hand till Bankgiro.  Betalning från Finland, Norge och Danmark sker alltid via PayPal eller IBAN. För övriga världen gäller IBAN med BIC. Vi anger i orderbekräftelsen vilken betalväg som är lämplig.


Ångerrätt och retur

Full ångerrätt gäller inom fem kalenderdagar men till och returfrakt står beställaren för. Priset för boken betalas tillbaka till av beställaren uppgivet konto.


Reklamation

Om varan avviker betydligt från den skickbeskrivning som är angiven, har du möjlighet att reklamera. Kontakta då Bokman.nu

Om en tvist skulle uppstå följer Bokman.nu Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.